mandag 16. september 2013

Smakkens Mangoldpai



Denne paien er etter oppskrift på spinatpai, så hvis du ikke får tak i mangold, kan du bruke spinat i stedet. Denne paien er like god både varm og kald og den er mektig. Lett å lage og krydret med hvitløk, oregano, salt og pepper som vi vanligvis har hjemme i skapet. Lag dobbel porsjon når du først er i gang og du har til lunsj dagen etter. For en magrere variant kan fløten sløyfes.

Oppskrift:
(3 personer)

Paibunn, se oppskrift på pizzadeig. Jeg synes bunnen ble for tykk, så bruk 3/4 eller halvparten av den ferdige deigen. Resten kan fryses og brukes en annen gang. Bunnen blir best når den er ca 3 mm tykk. Jeg brukte en smurt paiform med diameter ca 30 cm. Deigen er fin å klemme på plass i formen og oppover kantene.

Paifyll:
3 - 4 store blader mangold eller ca 2 liter fersk spinat
1 fedd hvitløk
ca 1/2 dl matfløte (kan sløyfes)
250 g (liten boks) cottage cheese
1/2 - 1 ss tørket oregano
1 ss grønnsaksbuljongpulver
salt & pepper
revet ost

Skjær ut den hvite stilken i mangoldbladene og hakk stilken opp i ca 1 cm store biter. Disse kokes i ca 10 minutter i litt vann med ca 1/2 ss grønnsaksbuljongpulver. Mens de koker hakkes de grønne mangoldbladene opp på ca størrelse som spinatblader. Kokes i litt vann med 1/2 ss grønnsaksbuljongpulver i 5 - 10 minutter eller til bladene faller sammen. Hell av vannet når det er kokt ferdig og la det renne av.

Sett ovnen på 200° C. Hell den grønne mangoldmassen tilbake i kjelen og tilsett fløte og hvitløk, kok opp og la surre i noen minutter. Rør inn cottage cheese og smak til med salt og pepper, fordeles utover paibunnen sammen med de ferdigkokte stilkbitene. Strø over med oregano og revet ost. Stekes midt i ovnen i 15 - 20 minutter. Serveres med hjemmelaget salat.

Tips:

Pai er veldig fint å lage av matrester. En gryterett som er igjen, men ikke nok til middag. Lag pai av det og vips har du en middag.



Print Friendly and PDF

1 kommentar: