torsdag 15. november 2012

Smakkens variant av hot spaghetti



I profilen har jeg bilde av tomater og det er ikke tilfeldig, jeg elsker tomatsauser og supper i uendelige variasjoner. Basilikum er mitt yndlingskrydder. Så i denne oppskriften er det både tomat og basilikum.

Nå i løpet av 1 måned skal jeg presentere 3 oppskrifter som er variasjoner over samme tema. Jeg har standardisert et forslag på oppskrifter. Disse rettene blir aldri like her i huset, for jeg tager hva jeg haver for øyeblikket og lager, ja nettopp variasjoner over tema. Det er krydderet som gjør den store forskjellen.  Spisskummen setter en ekstra spiss med sin karakteristiske smak og virker som smaksforsterker. Chili varmer godt når det er surt og kaldt ute og basilikum er ett av de krydderene som jeg forbinder med god pastasaus.











Oppskrift:
(3 - 4 personer)

1 løk
3 middels store gulrøtter hakket i terninger
3 dl vann
1 dl røde, tørkede linser
1 boks hakka tomat
3 ss tomatpuré
1/2 - 1 dl olivenolje
2 ts grønnsaksbuljongpulver
1/2 ts salt
2 laurbærblader
1/2 ts hel spisskummen
1 ts sambal oelek chili paste, eller chilipulver
1 ss tørket basilikum
1 middels stor squash i terninger
1/2 dl kikertmel eller annen type fortykningsmiddel
1 - 2 ts lønnesirup, eller annet søtningsmiddel som du måtte foretrekke
1 - 2 ss sitronsaft

Hakk løken og la den blankes i gryten med litt olje, mens du hakker gulrøttene i terninger. Deretter tilsett i den rekkefølgen det står t.o.m basilikum. La det koke på svak varme under lokk i ca 10 minutter før du har oppi  resten av ingrediensene. Kok under lokk i ytterligere 10 minutter og rør om av og til. Ellers kan kikertmelet fort brenne seg fast. Og vips!, så er maten ferdig. Serveres med glutenfri spaghetti, som er vist i en ukokt variant på bildet. Og gjerne en frisk salat til. Blomsten er til pynt og skal IKKE spises ;-)

Tips:

Varier gjerne over tema! Kryddere og grønnsaker kan varieres etter det du selv liker og foretrekker. Linser kan erstattes med bønner eller kikerter.

Oppskriften er sterk for min gane, men for de som liker veldig sterk mat er den nok bare medium. Så chilien kan med fordel justeres etter den enkeltes smak.

Pasta kan byttes ut med ris eller quinoa.

Her er det bare fantasien som  setter grenser. Værsågod - lag, smak og eksprimentér!







Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar