torsdag 29. november 2012

Smakkens variant av blomkålcurry




Her kommer en ny oppskrift på variasjoner over et tema. Kikerter og blomkål i en herlig og sterk indiskinspirert tomatsaus. Kikerter har en litt nøtteaktig smak og myk konsistens. Jeg kjøper tørkede økologiske kikerter, bløter de i vann over natta og koker de myke dagen etter. Jeg synes "hjemmelagede" kikerter smaker mye bedre enn de hermetiserte. Smaken av karri, den eksotiske krydderblandingen fra India, sammen med ekstra fennikel og chili gjør denne retten til et sprakende festmåltid. Det blir riktig så eksotisk når du serverer den sammen med "gul ris".


 Oppskrift:
(Til 3 - 4 personer)

1 løk
1 ss karripulver
2 - 3 gulrøtter hakket i terninger
1 liten blomkål i små biter
1 boks hakka tomat
2 ss tomatpure
3 dl vann
1/2 dl rapsolje
1/2 - 1 ts fennikelfrø
1 ts sambal oelek chili paste
3/4 ts havsalt
2 ts grønnsaksbuljongpulver
1 ts lønnesirup
1 ss sitronsaft/saften av en presset sitron
Ca 250 g kokte kikerter

Løken hakkes og freses myk i 2 - 3 ss olje sammen med karripulver. Deretter tilsettes resten av ingrediensene, bortsett fra sitronsaft og kikerter. La det surre og koke under lokk på svak til middels varme i ca 20 minutter til gulrøttene og blomkålen er "al dente". Dvs. at det er litt tyggemotstand i grønnsakene :). Tilsett kikertene og sitronsaften og la det surre 2 -3 minutter til. Kok "gul ris" (ris som er kokt sammen gurkemeiepulver, et par dryss pr dl med ris skulle holde). Gurkemeie inneholder mye antioksidanter som er bra for helsa :).

Serveres med "gul ris", frisk salat og papadum (indisk "flatbrød" lagd på kikertmel). For de som tåler gluten er naanbrød også fint tilbehør.

Tips:

Hvis du ønsker en rundere smak på retten, så går det an å tilsette 1 boks kokosmelk eller 1 - 3 dl fløte. Ved tilsetting av kokosmelk kan mengden sitronsaft økes til 2 - 3 ss og vann og rapsolje sløyfes. Ved tilsetting av fløte sløyfes rapsolje og tilsvarende mengde vann som du tilsetter fløte.

På nettet finner du oppskrifter på Raita, indisk yoghurtdressing, og Lassi, indisk yoghurtdrikk, som passer til hvis du ønsker å lage en "Indisk helaften" ut av det :).

Velbekomme! :)


 


Print Friendly and PDF

2 kommentarer:

  1. For et lekkert bilde og fristende oppskrift!!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk :) Matbilder er ikke enkelt, men det der var jeg heldig med :)

      Slett