tirsdag 9. oktober 2012

Smakkens grønnsaksuppe med fennikelsmak


Denne suppen er god - for de som liker smaken av anis... Det gjør jeg :-)

Dette er min egenkomponerte oppskrift på grønnsaksuppe. Den er fyldig og næringsrik med grønnsaker, linser, kokosmelk og smak av anis fra fennikelfrø. Jeg bruker økologiske matvarer så sant jeg kan. Det gjør maten enda mer næringsrik og god på smak.

Oppskrift:
(til 6 personer)

10 dl vann
2,5 dl grønne linser (tørkede, store lysegrønne)
2,5 ss grønnsaksbuljong (jeg brukte Naturata økologisk buljong)
2 ss fennikelfrø (kjøpes på innvandrerbutikk)
6 - 7 middels store gulrøtter
2 stengler av stangselleri (kan sløyfes)
2 middels store purrer
1/2 av en middels stor savoykål
2 bokser med hermetisk, økologisk kokosmelk (finnes bl.a på Coop)
2 - 3 ss sitronsaft
smak til med salt og pepper

Ha linser, grønnsaksbuljong, fennikel og vann i en stor gryte og la det koke på middels til lav varme i 15 minutter . Kutt grønnsakene i passe store biter, mens linsene koker. Deretter tilsettes kokosmelken og alle grønnsakene, bortsett fra savoykål, i gryta. Kok opp og la det koke i ytterligere 15 minutter.
De 5 siste minuttene av koketiden kan du ha oppi savoykål og sitronsaft. Sitronsaft tilsettes for å balansere den søte smaken fra kokosmelka. Savoykålen beholder mer av spensten sin når den tas oppi gryta mot slutten av koketiden.

Til slutt smak til med salt og pepper og voila! -  middagen er servert!

Tips:

Andre typer grønnsaker kan også brukes. Bruk det du har i kjøleskapet! Savoykål er ikke så lett å få tak i, hodekål, brokkoli eller blomkål kan brukes i stedet. Hodekål trenger da å kokes med fra starten av, brokkoli og blomkål kokes med etter 15 minutter.

Rundstykker med smør på er godt attåt. Oppskrift på glutenfrie rundstykker finner du på denne linken:
http://basiskmat.com/


Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar