Oppskrift:
(3 - 4 personer)
1,7 liter vann
3 middels store blader grønnkål (kan erstattes med ca 100 g hvitkål)
1 1/2 dl tørkede (ukokte) grønne linser
ca 1 liter med forskjellige rotgrønnsaker oppdelt i passe biter. Jeg brukte:
1 liten sellerirot
3 middels store svartrøtter ca 20 cm lange
2 store pastinakk
1 stor purre
1/2 dl kokosfett eller rapsolje
1 1/2 ss Naturata grønnsaksbuljongpulver
2 ss Norsk Provence krydder eller Suppekrydder fra Norsk Økourt
1/2 - 1 ss estragon
smakes til med salt&pepper tilslutt
Kok linsene og grønnkål/hvitkål i vannet i ca 20 minutter før du tilsetter de andre ingrediensene. Kok opp og la det koke på middels varme i 20 minutter til. Smakes til med salt og pepper før servering.Glutenfrie rundstykker passer bra til.
Tips:
Kikerter i stedet for grønne linser er veldig godt i denne suppa. Bruk da ca 250 g ferdigkokte kikerter som tilsettes tilslutt og varmes i suppa 5 minutter før servering. Vannmengden i suppa kan da reduseres med 2 - 3 dl.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar