fredag 7. februar 2014

Smakkens Grønnsakssuppe


En god og smakfull vintersuppe med rotgrønnsaker, grønnkål, purre og linser krydret med Norsk Provence krydder fra Norsk Økourt og estragon. Kokosfettet og linsene gjør at suppa gir en god metthetsfølelse lenge etter at den er spist. Denne suppa kan anbefales på det sterkeste :-)



Oppskrift:
(3 - 4 personer)

1,7 liter vann
3 middels store blader grønnkål (kan erstattes med ca 100 g hvitkål)
1 1/2 dl tørkede (ukokte) grønne linser

ca 1 liter med forskjellige rotgrønnsaker oppdelt i passe biter. Jeg brukte:
1 liten sellerirot
3 middels store svartrøtter ca 20 cm lange
2 store pastinakk

1 stor purre
1/2 dl kokosfett eller rapsolje
1 1/2 ss Naturata grønnsaksbuljongpulver
2 ss Norsk Provence krydder eller Suppekrydder fra Norsk Økourt
1/2 - 1 ss estragon
smakes til med salt&pepper tilslutt


Kok linsene og grønnkål/hvitkål i vannet i ca 20 minutter før du tilsetter de andre ingrediensene. Kok opp og la det koke på middels varme i 20 minutter til. Smakes til med salt og pepper før servering.Glutenfrie rundstykker passer bra til.


Tips:

Kikerter i stedet for grønne linser er veldig godt i denne suppa. Bruk da ca 250 g ferdigkokte kikerter som tilsettes tilslutt og varmes i suppa 5 minutter før servering. Vannmengden i suppa kan da reduseres med 2 - 3 dl.







Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar