onsdag 6. februar 2013

Smakkens Chili sin carne



Dette er Chili sin carne i motsetning til Chili con carne. Forskjellen er at den ene er uten kjøtt (sin carne) og den andre er med (con carne). Godt blir det lell. Jeg har hatt oppi i rødkål for å få en herlig dyprød farge på retten. Denne skal være sterk, så ha gjerne oppi mer chili enn det står i oppskriften. For min del synes jeg at det ble sterkt nok, men jeg vet at det er andre som vil ha det mye sterkere enn meg.

Oppskrift:
(Til 3 - 4 personer)

200 - 250 g rødkål snittet i biter
3,5 dl vann

2 vanlig store løk skjæres opp i halve løkringer
1 boks hakka økologiske tomater
3 ss økologisk tomatpurè
1 fedd hvitløk, presset eller hakket i småbiter
2 ts paprikapulver
1 ss malt spisskummen
1 ts sambal oelek, event. chilipulver (varier mengde etter styrken på pulveret)
1 ts hel anis som støtes i morter
1 1/2 ts havsalt
1 ts urtesalt (jeg brukte Helios urtesalt)
1/2 - 1 dl rapsolje

2 røde paprika i strimler
1 kartong à 380 g store hvite økologiske bønner fra Go Green, skylt og avrent
ca 250 g forhåndskokte pintobønner event. hermetiserte kidneybønner på boks/kartong
1 boks à 340 g økologiske maiskorn
Event. litt lønnesirup/sukker

Ha snittet rødkål og vann i en stor gryte, kok opp og la det koke i minst 15 minutter før "bolk 2" tilsettes og kokes i 15 minutter til. Deretter tilsettes "bolk 3" (paprika, bønner og mais) og koker i 5 minutter til. Smak til med salt og eventuelt litt lønnesirup/sukker tilslutt. Serveres med ris og salat.

Guacamole er også fint tilbehør. Lages enkelt selv ved å mose avocado og tilsette litt rømme og sitronsaft og salt og pepper.

Tips:

Hjemmelaget tortillas med maismel kan erstatte ris. Maismel er naturlig glutenfritt. Oppskrift finnes på nettet.

Økologiske hakka tomater, maiskorn, paprika og store hvite bønner har jeg kjøpt på Kiwi. De har momskutt på økologiske varer.

Hvis ønskelig kan rødkål sløyfes og mengden vann reduseres til ca 2 dl. Squash i terninger kan tilsettes i stedet. Squash har kortere koketid enn kål og trenger ikke forhåndskokes. Kokes sammen med vann og "bolk 2" i 15 minutter før "bolk 3" tilsettes.


Print Friendly and PDF

1 kommentar:

  1. Jeg prøvde ut denne i helga og denne retten er knallgod. Denne kan jeg anbefale. :-)

    SvarSlett