mandag 28. januar 2013

Smakkens favorittkuler




Denne oppskriften hadde jeg tenkt å legge ut i jula, men det blir ikke alltid som jeg planlegger... Så da starter jeg likesågodt det nye året med oppskrift på fjorårets julegodteri. Forhåpentligvis er det fortsatt dadler å få kjøpt i butikkene, slik at dere får prøvd ut oppskriften til helga. Kulene oppdaget jeg på et yogakurs jeg var deltaker på for noen år siden. Der ble de servert som snacks etter maten. Som dere ser fikk jeg fatt i oppskriften for å kunne lage disse herlige små godsakene selv.

Disse kulene er naturlig søte og frie for E-stoffer og skal nytes med god samvittighet. Det tar en 30 - 45 minutter å lage, men hvis man engasjerer hele familien i prosessen så går det desto raskere å lage. Det er stor fare for at det blir en del svinn under tillagingsprosessen. Det er helt umulig å ikke putte en, to eller fire kuler i munnen underveis. Bare pass på at det blir igjen noen kuler til å legge i godteriskåla til slutt ;)


Oppskrift Smakkens favorittkuler:
(ca 35 små kuler)

600 g dadler
kakaopulver
kokosmasse/kokosstrø

Økologiske ingredienser kjøpes på helsekost. Ta ut steinen i dadlene før du moser dem til en seig, klissete masse. Jeg brukte potetmoser. De er lette å mose, så det går sikkert med andre kjøkkenredskaper også. Ta ut små klatter på størrelse med en 5-krone som du ruller i kakaopulver og former til kuler med fingrene og deretter ruller i kokosmasse. Daddelmassen er veldig klissete, så det blir mindre kliss hvis du ruller de små klattene i kakaopulver før du former de til kuler.

Så når du har fått vasket av deg daddelmasse med kakaopulver og kokos fra håret, genseren og fingrene (opp til albuen), kan du lene deg tilbake i godstolen og nyte egenlaget godteri. Hvis det fortsatt er kuler igjen etter alle smaksprøvene du tok underveis...


Print Friendly and PDF

3 kommentarer:

  1. Ja, dette høres kjempegodt ut. Jeg må ringe søstra mi og spørre om hun vil være med å lage Smakkens favorittkuler til helga. :)

    Så benytter jeg anledningen til å si at du har en inspirerende og flott hjemmeside. Jeg følger spent med. Jeg fikk forresten servert linsegryte i helga og da tenkte jeg på bloggen din.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det synes jeg er gøy å høre at bloggen min er til inspirasjon :) Når det gjelder kulene så forspiste jeg meg i går og magevondt i dag som resultat. Men jeg angrer ikke, for de er så gode.

      God idè å invitere søstra di til å bli med å lage dem, så kan dere teste ut om det er mulig å la være å forspise seg :)

      Slett
  2. Nammmmm..... fristende bilde av fristende godteri! Takk for enkel og fin oppskrift!

    SvarSlett